Peça impresa en 3D feta a mida

Vam dissenyar una peça que en aquest cas el nostre client no era capaç de trobar per comprar per internet. Sempre és emocionant materialitzar un projecte, amb un bon disseny i una impressió 3D vam poder fer la peça que tant necessitava de manera ràpida, personalitzada, resistent i amb un cost molt menor del que esperava.

En concret, el nostre client havia recorregut a Artpe studio per dissenyar una peça per a una pèrgola que havia comprat, concretament li faltava unes potes que fossin capaces d’aguantar tots el pes que té una pèrgola d’acer (i no són pocs els quilos).

A més, es tracta d’una peça que estarà a la intempèrie i no pot patir amb el pas del temps ni en resistència ni desgastar-se el color, ja que és un element que durarà molts anys.

Disseny

Proposta 3D

Impressió 3D

Per poder avaluar la peça vam fer una primera visita on vam veure en què consistia i vam agafar totes les mesures necessàries.Dissenyem la peça, la presentem al client perquè hi estigués d’acord i finalment passem a materialitzar-la amb la nostra impressora 3D. Semblava al principi una peça senzilla però hi havia certes consideracions que vam haver de tenir en compte per imprimir la peça en 3D.

• Ha de ser resistent a la intempèrie: Ens decantem per una peça de PLA, ja que a compressió és un material molt resistent que serà capaç de resistir sobretot els raigs del sol. És un material que no dilata tant com d’altres i per tant no genera tensions a l’interior.

• Visualment no es pot degradar. És molt habitual veure plàstics que perden el color amb el sol i presenten un aspecte vell i lleig. És per això que vam escollir el color negre que tot i captar molta llum, com que la temperatura no és un problema, aguanta molt bé el pas del temps.

• Material resistent a molts quilos de pes. Sabent que utilitzarem PLA el que decidim és configurar la impressora 3D perquè fes un farciment al 100% per assegurar que resistirà prou.

Amb tot això vam aconseguir en tot just un dia tenir les quatre peces que necessitava i va poder prosseguir a la instal·lació de la pèrgola gairebé sense demora.

Altres projectes fets

Articles que et poden interessar